Manga LNG Oy:n uusi toimitusjohtaja on nimitetty

Lehdistötiedote 01.06.2015

DI Mika Kolehmainen on nimitetty Manga LNG Oy:n uudeksi toimitusjohtajaksi 1.6.2015 alkaen. Mika siirtyy Manga LNG Oy:n palvelukseen Havatorilta, jossa hän on toiminut usean vuoden ajan Suomen ja Baltian nosturiliiketoiminnan liiketoimintajohtajana.

Uudessa tehtävässään Mika tulee alkuvaiheessa keskittymään Manga LNG Oy:n operatiivisten toimintojen käynnistämiseen ja kehittämiseen. Tämän lisäksi hän tulee johtamaan Tornion Röyttän maakaasuterminaalin rakennusprojektia ja työskentelemään LNG:n alueellisen käytön edistämiseksi.

Mika Kolehmainen: ”Otan uuden haasteen innolla vastaan. Tehtävää on paljon, sekä Manga LNG Oy:n että Tornion rakennusprojektin osalta, mutta odotan tulevaa mielenkiinnolla. Lähtökohdat uuteen tehtävääni ovat erittäin hyvät. Maakaasuterminaalin rakennusprojekti on lähtenyt hyvin liikkeelle ja etenee aikataulussaan. Haluan omalla toiminnallani ja määrätietoisella työskentelylläni edesauttaa projektin etenemistä suunnitelman mukaisesti myös jatkossa.”

Tornioon, Röyttän satamaan rakennettava Manga LNG Oy:n maakaasun tuontiterminaali on teollisuusyritysten Outokumpu Oyj ja SSAB Oy sekä energiayhtiöiden EPV Energia Oy ja Skangass yhteishanke, jonka tarkoituksena on monipuolistaa pohjoisen alueen kaasu- ja polttoainemarkkinoita tarjoamalla ympäristöystävällisempi ja edullisempi vaihtoehto pohjoisen teollisuudelle, energiantuotannolle ja laivaliikenteelle. Investointipäätös terminaalin rakentamiseksi tehtiin joulukuussa 2014 ja rakennustyöt aloitettiin tammikuussa 2015. LNG-kaasun jakelu on suunniteltu alkavan vuoden 2018 aikana.

Projektin aikana Röyttään rakennetaan LNG-laivojen vastaanotto-, purku- ja täyttöasemat, nestemäisen maakaasun höyrystyslaitteistot sekä yksi 50 000 m3 varastosäiliö. Kaasun jakelua varten Röyttän teollisuusalueelle rakennetaan myös putkisto sekä autolastausterminaali LNG-säiliöautoille.

Lisätietoja: Mika Kolehmainen p. 0408309509