Tornion LNG-terminaalin peruskivi muurattiin Röyttässä

Manga LNG Oy:n nesteytetyn maakaasun terminaalin rakennusprojekti on edennyt siihen vaiheeseen, että 26. elokuuta 2015 muurattiin LNG-terminaalin peruskivi Röyttän satamassa. Peruskiven muuraukseen osallistuivat Tornion kaupunginjohtaja Timo Nousiainen, Manga LNG Oy:n hallituksen puheenjohtaja Matti Suurnäkki sekä terminaalin toimittavan Wärtsilä Oy:n Tore Björkman, Vice Precident, Power plants.

Tuontiterminaalin peruskiven muurausta päästiin juhlistamaan suunnitellusti, kevään ja kesän aikana aikataulun mukaisesti sujuneiden rakennustöiden ansiosta. Työmaa-alueen maansiirtotyöt on pääosin tehty ja LNG-terminaalin pohjalaatta valettiin elokuun alussa. Tulevana syksynä terminaalisäiliön rakennustyöt jatkuvat säiliön betoniseinän liukuvalulla niin, että säiliön kattorakenteet saadaan asennettua ennen talvea.

Kolmivuotisen projektin aikana Röyttään rakennetaan LNG-laivojen vastaanotto-, purku- ja täyttöasemat, nestemäisen maakaasun höyrystyslaitteistot sekä 50 000 m3 varastosäiliö. Kaasun jakelua varten Röyttän teollisuusalueelle rakennetaan myös putkisto sekä autolastausterminaali LNG-säiliöautoille. LNG-terminaali otetaan käyttöön 2018 alkupuolella.

Tornioon, Röyttän satamaan rakennettava Manga LNG Oy:n maakaasun tuontiterminaali on teollisuusyritysten Outokumpu Oyj ja SSAB Oy sekä energiayhtiöiden Skangas ja EPV Energia Oy yhteishanke, jonka tarkoituksena on monipuolistaa pohjoisen alueen kaasu- ja polttoainemarkkinoita tarjoamalla ympäristöystävällisempi ja edullisempi vaihtoehto pohjoisen teollisuudelle, energiantuotannolle ja laivaliikenteelle. Hankkeen kustannusarvio on noin 100M€ ja sen työllistävä vaikutus on noin 260 miestyövuotta.

Lisätietoja:
Mika Kolehmainen
puhelin +358 (0)40 8309509
e-mail: mika.kolehmainen@manga-lng.com